Разширен състав на Окръжен съд – Пазарджик председателстван от съдия Георги Веселинов даде пет дни за размисъл на трафиканта Красимир Баенсдорф, който бе арестуван преди три дни в Пазарджик и срещу когото са повдигнати обвинения за съучастие в канал за износ на жени от България в Германия.

Обвиняемият заяви пред съда, че иска да се възползва от възможността да бъде съден и да изтърпи наказанието си в Германия. Искане за това е подадено от немските власти, които са установили съпричастието на Красимир в канала. Освен него в Пазарджик, двамата му съучастници бяха арестувани в Германия в един и същи ден.

Според показанията на Баенсдорф пред съда, той се е сдобил с чудновата си фамилия след като е сключил брак с немска гражданка. В тридневен срок прокурорът по случая Ангел Панков трябва да се осведоми дали срещу Баенсдорф има висящи производства или други пречки за екстрадацията му в Германия. Следващото заседание е насрочено за 8 ноември, от 11.30 ч. В същия срок и обвиняемият трябва да размисли дали иска или не иска да бъде екстрадиран и съден в Германия.