03%d1%81%d0%b0%d1%88%d0%b5

Мъж и двете му дъщерички от кв. „Изток“ са загинали при пожар в нощта срещу сряда в Мюнхен.

Семейството от години живее и работи в Германия. Жилището им се намирало на ул. „Дахау щрасе“ и около пет сутринта при проблем от газовата инсталация, се възпламенил апартаментът на пазарджиклиите.

По това време майката си е била в България, но от немските власти я потърсили, за да и съобщят за инцидента. Тя е заминала незабавно за Мюнхен.

Пожарът все още е с неизяснен произход, по сведение на немски медии телата са изгорели до неузнаваемост.

Бащата е известен в квартала с името Саше Маринов, двете момичета са на възраст 11 и 16 г. Те са посещавали немско училище и заради това не са се прибрали с майката в България.

Според друга версия пожарът е пламнал от запален на третия етаж на сградата матрак.

По дървеното стълбище пламъците бързо обхванали горната част на зданието, в което е имало близо 100 души. Много от тях са изпаднали в паника. Още 18 души са пострадали, 11 от които са приети в болница, съобщиха германски медии.

02%d0%ba%d1%8a%d1%89%d0%b0%d1%82%d0%b0

Над 120 пожарникари, полицаи и медици са участвали в спасителната операция. Загиналото българско семейство е открито в таванското помещение.

На същия адрес и в същия квартал живеят още множество жители на кв.“Изток“, за това с какво се препитават и как живеят далеч от Пазарджик, очаквайте утре.