Убедена съм, че ако президент е Румен Радев, той никога не би подписал бюджет, който обрича българските граждани.

04%d0%b9%d0%be%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b01

 

Това каза на среща с обществеността в Стрелча Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП. „Бюджетът, който е  подготвен за следващата година, означава България да бъде на едно място, да буксува. Никакъв икономически растеж, никакво социално развитие за хората.

Минимална работна заплата увеличена за една година, след това за две години замразена – това означава, че нищо добро не чака българите!”, категорична бе Йотова. Според нея в предложения от ГЕРБ бюджет няма нищо, което да насочва към приоритетите и перспективите на държавата, а е само една счетоводна сметка. В дъното на тази таблица е здравеопазването, посочи Илияна Йотова.

ГЕРБ не се надяват на никакво развитие, няма да има пари за нищо, няма да има производство, няма да има нови предприятия и отново ще трябва да разчитаме на заеми. Само че тези заеми по груби сметки са вече 20 милиарда и това е път към дългова спирала, който води към фалита на една страна, предупреди кандидатът за вицепрезидент.

„Чух, че министър-председателят е казал, че ако ГЕРБ загуби изборите ще е фатално за държавата. Аз казвам, че ако ГЕРБ спечели тези избори това ще е фатално за всички български граждани”, заяви Илияна Йотова. Според нея не промяната, а статуквото е фатално за България. На страната ни трябват силни лидери, водачи, хора, които не са зависими и които могат да изведат България от блатото, посочи кандидатът за вицепрезидент. Намираме се в изключително тежка ситуация, България е в тази част на Европа, пред която стоят много предизвикателства и сме отговорни пред бъдещите поколения за това, което ще оставим след себе си, каза Илияна Йотова. Може ли една нация с 1335 години история бавно да изчезва, защото младите хора напускат страната, запита кандидатът за вицепрезидент и подчерта, че демографската криза и бедността са тежки проблеми, с които не може да се справи една личност, но може да започне диалог и действия за преодоляването им с останалите институции.  Гарантиране на сигурността на българските граждани ще е нашата най-важна задача, подчерта още Илияна Йотова.

Десетки хиляди километри останаха зад нас с Румен Радев, десетки хиляди стиснати ръце и много надежда, това ни прави още по-отговорни да спазим всяко едно обещание, да стоим зад всяка една дума, която дадохме през тези дни, допълни тя. Вярвам във вас, вие сте на страната на победителите, обърна се към пълната зала на Младежки дом в Стрелча кандидатът за вицепрезидент.

В срещата участваха представители на Инициативния комитет в подкрепа на генерал Румен Радев и Илияна Йотова, народният представител Янаки Стоилов и областният председател на БСП Йордан Младенов. Кандидатът за вицепрезидент посети и местния исторически музей, където беше посрещната с хляб и сол, пожелания за успех  и фолклорни изпълнения от свои симпатизанти.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!