Група от малолетни извършила кражби на територията на областния град е установена вчера от екипи на „Охранителна полиция” при РУ-Пазарджик. В нощта на вторник срещу сряда апаши направили опит да проникнат в помещение на погребална агенция и съседен магазин за рибарски принадлежности, намиращи се на централния булевард „България” в областния град.

След получаване на сигнал за случващото се автопатрули от полицейското управление в областния град действали светкавично. Минути по-късно те засекли и заловили четири момчета и едно момиче на възраст между 12 и 14 години, всичките от Пловдив. В хода на проведеното разследване се оказало, че групичката е извършила и кражби от централната част на областния град в края на октомври.

Тогава за една нощ бяха разбити няколко търговски обекти намиращи се в района на пешеходната зона. Три от малолетните са били обявени за издирване , тъй като са напуснали специализираното социално-педагогическо заведение в Сливен , където са били настанени. Работата по случая продължава, изясняват се и други посегателства извършени от групата.