Уважаеми сънародници, дами и господа, днес демокрацията победи апатията и страха. Още от сега е ясно едно – вотът даде отрицателна оценка на властта, на всички вече е ясно, че в България има нова политическа ситуация, предстои всеки да извърши своя анализ и да се държи отговорно, искам да благодаря на всички, които днес гласуваха не само за мен, но и за ж-га Цачева. Тя беше достоен опонент. – заяви новоизбраният български президент Румен Радев.

Искам да благодаря на българите зад граница, които доказаха, че те са неразделна част от настоящето и бъдещето на България, те направиха своя рационален вот и ние им дължим признание. Повярайте ми, без вас този вот, нямаше да го има. За мен това днес е само началото, съзнавам своята отговорност  и разбирам, че това е началото на най-важната мисия в моя живот, да работя за мирна и благоденстваща България, в която да има единение.

Нашата родина трябва да бъде дом за всички, нашите различия са богатството ни. Можем да вървм напред само, ако вярваме в себе си. Аз вярвам във вас. Тази победа е обща за всички ни, които обичаме България, продължаваме заедно. – заяви още Румен Радев по време на своята победна пресконференция в НДК.

Новоизбраната за вицепрезидент Илияна Йотова заяви: Благодаря на всички, които излязоха днес да гласуват. У нас и зад границите, че загърбихте страха и избрахте надеждата.

120 000 души, които не са от БСП са подкрепили кандидатурите на Радев и Йотова, оповести лидерът на БСП – Корнелия Нинова. Тя благодари на всички, които са направили днес своя избор в полза на двойката Радев – Йотова, но и тези, които са гласували за техните опоненти. Тя призова лидерите на партии да бъдат отговорни държавници, като приемат в Парламента бюджет 2017 г. и да вземат решение за промяна на изборните правила. Нинова пожела успех на Радев и Йотова, а на народа да живее по-добре.