Преди броени часове се състоя и тържествената церемония по връчване на реквизитите на удостоения с почетното звание „Почетен гражданин на Стрелча” Филип Стоянов Филипов, съобщи кметът Стойно Чачов.
Председателят на Общинския съвет Мария Станкова връчи удостоверението на Фил Филипов, а кметът на общината Стойно Чачов го награди с почетния знак, ключа на града и почетната лента.
На церемонията присъстваха общински съветници, членовете на инициативния комитет, директорите на учебните заведения, бивши кметове и граждани. . От името на инициативния комитет поздравление поднесе инж. Караиванов, а от името на ръководствата на учебните заведения в общината – Ганчо Грозев, директор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий.

16%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%be2
Филип Филипов бе удостоен с почетното звание с Решение №184 от 27.09.2016 г. на Общински съвет за своята дарителска дейност в общината, като предложението за това бе внесено от инициативен комитет, председателстван от инж. Иван Караиванов. Финансово спомоществователство, насърчаване на местното литературно творчество и спорт в общината, грижи за църковното имущество, това е само малка част от дългия списък с благотворителни прояви на новия почетен гражданин на Стрелча.