Тази вечер в Бургас трима автори откриват съвместна изложба в салона на Дружество на художниците на ул. “Александровска” 22.

Художниците Маргарита Иванова, Румен Андреев и Спас Киричев събират част от своите творения на едно място, за да ги покажат на почитателите на изобразителното изкуство в черноморския град. Изложбата е под надслов  “Три по двадесет”. В изложбения салон ще могат да се видят творби от областта на керамиката, живописта и скулптурата.

Всеки един от авторите твори в определена област на изкуството.

18%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b0

Маргарита Иванова работи в областта на кавалетната керамика, монументална и малка пластика. През 1990 г. завършва Национална художествена академия – гр. София, специалност “Приложно изкуство – керамика“. Член на Съюза на българските художници. Член на международна творческа организация Creative-Kreis-International-world wide artist. Получава награда за пластика на Община Пазарджик – 2003 г. Награда “Георги Машев” на Дружеството на пазардишките художници – 2012 г. Има над 15 монументални обекта. Активно участва в международни и национални симпозиуми и изложби. Живее и работи в град Пазарджик.

18%d1%80%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd

Румен Андреев е завършил фотография в Средно Специално Училище по Полиграфия и Фотография „Юлиус Фучик“, София. Известно време работи като фотограф. Но това не го удовлетворява и продължава да търси други изяви. Експериментира в областта на керамиката и създава не малко авторски  пластики и пана. В последните години основно се занимава с живопис. Из под четката му излизат платна с натюрморти, пейзажи и абстрактни композиции.

18%d1%81%d0%bf%d0%b0%d1%81

Спас Киричев работи в областта на монументалното изкуство. Има над 30 монументални обекта в цялата страна. Той завършва Националната Художествена Академия в гр. София, специалност “Скулптура” при проф. Борис Гондов през 1988 година. Член е на СБХ. Получава награда за скулптура в ОХИ “Благоевград”. Награда на Община Пазарджик 2001 г. Участва в изложба в гр. Бургведел – Германия. Активно участва в международни и национални симпозиуми и изложби.

Ценителите на изящни изкуства ще могат да се насладят на керамични пана, абстрактни живописни платна и елегантни малки пластики. Независимо, че изложбата е събрала произведения с  различни техники, тя въздейства цялостно. Темите и композициите създават усещане за единство  и взаимовръзка между творбите. Всеки един от участниците ще представи по двадесет свои работи.