19%d0%b3%d0%b0%d0%bb%d0%b0

Волейболистката от школата на „Марица“ (Пловдив) Гала Гълъбова вече е състезателка на американския Сентрал Кънетикът Стейт Юнивърсити Блу Девилс (Ню Бритън) и играе в Североизточната конференция в Първа дивизия на силното студентско първенство на САЩ.

Родената в Пазарджик Гала днес празнува своя рожден ден с отбора на „Сините дяволи“, тя е неколкократна шампионка на България с девическите гарнитури на Марица, викана е и в женския състав на жълто-сините, както и в девическия национален отбор на България. През миналия сезон посрещачката беше част от женския тим на Раковски (Димитровград), както и от отбора на „Марица“ за девойки старша възраст.

Тази пролет Гала Гълъбова завърши спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив с пълен отличен през последната си година и диплома със среден успех от 5.32. Това също оказа влияние върху Щатския университет на Централен Кънектикът да и предложи пълна спортна стипендия, която, освен таксите за обучение, покрива още общежитието, храната и учебниците. Младата волейболистка е избрала да следва специалност „Криминално право“.