Стартира записването на отборите за 17-тия традиционен Коледен турнир по футзал, който тази година ще се проведе от 24-ти до 26-ти декември в спортна зала „Васил Левски“. Организаторите ще приемат заявки за участие до 15-ти декември(включително) на телефон 0889 888 900. На следващия ден ще се състои техническата конференция и тегленето на жребия за мачовете от груповата фаза.

Пет отбора подадоха заявки за участие още в първия ден. И тази година организаторите очакват отбори от цялата област и тимове от София. Схемата най-вероятно ще бъде с 32 отбора, разделени в 8 групи. Парични и предметни награди са предвидени за най-добрите в личното класиране. Благодаря на кметът на Общината Тодор Попов, че ни гласува доверие да използваме отново спортна зала „Васил Левски” – първият и най-естествен дом на това състезание.

Знаете, че през лятото Община Пазарджик направи солиден ремонт, за който бяха похарчени немалко средства и залата придоби качествено нов облик. За да имам очи да искам и догодина, живот и здраве базата ще трябва да я предадем във вид, в който я наемаме за тези 3 дни. Във връзка с това този път ще има допълнителни изисквания към участници и публика.

Благодаря и на ръководството на ВК Хебър за разбирането относно това колко е важно турнира по футзал да се проведе точно в зала „Васил Левски“, а не някъде другаде, защото за нас публиката е основен фактор, коментира главният организатор на състезанието Димитър Комсийски.