02%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%be2

Наркооранжерия е разбита от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик. Специализираната полицейска акция е проведена вчера съвместно с колегите им от сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик на територията на пазарджишкото село Синитово. Екипите извършили претърсване на къща намираща се в селото и обитавана от пазарджиклията Л.П.- 25г. Така било установено, че в няколко помещения е обособена наркооранжерия за отглеждане и последваща преработка на канабис.

Тя била оборудвана със система за контрол на осветлението, влажността, температурата, електронна везна. Открити са 50 растения, чиято листна маса е с общо тегло 9.5 килограма. В една от стаите са намерени още количества марихуана под формата на 660 грама суха и 1.325 килограма зелена маса и съцветия.

Пред входа на къщата е задържан пазарджиклията П.П.- 25г. , който съхранявал в леката си кола зелена и суха листна маса с общо тегло около 60 грама, както и електронна везна. Стопанинът на оранжерията, както и неговия клиент са задържани в ареста на РУ-Пазарджик. Процесуалните действия са проведени под наблюдението на Окръжната прокуратура в областния град. Работата по документиране на престъпната дейност на Л.П. продължава.

02%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%be1