Петнадесетата поредна кампания за борба с рака на гърдата инициирана от „Сдружение за онкоболни и приятели” под патронажа на кмета на Община Пазарджик Тодор Попов продължава и през месец декември под мотото „Заедно в името на живота!“

На 05, 06 и 07 декември от 13:00 до 14:30 ч. Д-р Методиева – дерматолог, ще прегледа всички, които желаят в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания в гр. Пазарджик на ул. „Александър Стамболийски” № 16. Профилактичният преглед е на цена от 5,00 лв.

Продължават профилактичните прегледи с подвижният ехограф в Пазарджик и областта. До момента ехографът беше навсякъде, където имаше желаещи дами за преглед. Поради големият интерес от страна на дамите в Пазарджик да направят своя профилактичен преглед, Д-р Благова ще прегледа всички желаещи на 07.12.2016 г. от 13:30 ч. в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания в Пазарджик на ул. „Ал. Стамболийски” № 16. Цената на прегледите е непроменена – 10,00 лв. Записването на желаещите става в центъра или на тел.: 0888/380-308.

Подвижният ехограф, дарен на Националното сдружение на жени с онкологични заболявания и техните сподвижници от Министерство на Здравеопазването има за цел да прави профилактика на жените и в най – малките и отдалечени кътчета на България и той напълно ще изпълни предназначението си в нашата област. Към момента са прегледани над 600 жени. На две от тях е открит рак на гърдата, седем са изпратени за допълнителни изследвания, като на някои от допълнително диагностицираните са открити няколко с фиброаденома и кисти в гърдите. До момента ехографа в селата от Община Пазарджик беше най-първо в Юнаците и Величково – в читалищата, в Общините – най – напред се прегледаха работещите в Община Пазарджик, а в Областта – в гр. Пещера. Последваха ги желаещите в с. Дебръщица, Кметство Ветрен, Община Септември, с. Момина Клисура, с. Мененкьово, град Белово, с. Добровница, с. Хаджиево, с. Говедаре, с. Огняново, Община Батак, с. Лесичово, с. Черногорово, с. Мало Конаре, Община Стрелча, в първото евросело Калугерово, с. Елшица, с. Ивайло, беше на разположение на работещи жени в учреждения, цехове, фирми. Целта е да се скъси разстоянието на работното място между лекар и пациент. Ехографът може да стигне до всички населени места и учреждения, където ни поканят да отидем и има желаещи да се прегледат на място. Със съдействието на Областния Управител Г-жа Гинче Караминова профилактични прегледи ще се проведат и в някои общини на Област Пазарджик.