Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик връчи годишните си бизнес награди на тържествена церемония в Младежкия дом.

Голямата награда „Предприемач на годината 2016“ беше присъдена на Петър Цветков – фирма „Стройпрогрес“. Фирмата му е изпълнител на няколко жилищни комплекса в Пазарджик, сред които и най-новият комплекс „Царица Йонна“ при автогарата, както и комплексите „Градина“, „Чинара“ и „Стадиона“. Петър Цветков е собственик и на фирмите „ПМ парфюми“ и „ПМ маркет“, които предлагат маркова и селективна парфюмерия и козметика, стоки за бита и битова химия.

04petar_tsvetkov

Петър Цветков беше избран за Предприемач на годината с тайно гласуване на общо събрание на Сдружението на предприемачите, провело се миналия месец. Наградата му бе връчена от миналогодишния ѝ носител – доц. Стайко Спиридонов, изпълнителен директор на Медицински комплекс „Хигия“.

05deyan_ivanov2

Сдружението присъди и три други награди. Награда за иновации и технологии беше връчена от председателя на Сдружението Евтим Янев на Деян Иванов – фирма „Аквафиш“, която развъжда сладководни риби, развива есетрово стопанство и добива черен хайвер.

05veselka_toshkina

 

Награда за динамично развиваща се фирма беше връчена на Веселка Тошкина, собственик и управител на „Ивесто къмпани“- предлага на българския пазар богат асортимент семена и торове за зеленчукопроизводството, семена и луковици за цветя, тревни смески за зелени площи.

05ivan_topuzov

За успешна инвестиция беше отличен Иван Топузов – фирма „Ирон“. Наградата му беше присъдена за инвестицията в новия хотел „Форум“. Всичките награди бяха присъдени с тайно гласуване от членовете на Сдружението на предприемачите, съобщи председателят на организацията на бизнеса в Пазарджик Евтим Янев.

Областният управител на Пазарджик поздрави членовете на сдружението и наградените предприемачи. „Убедена съм, че всеки от членовете на организацията е достоен за тази награда, защото е голямо предизвикателство в тези времена да развиваш бизнес и да разкриваш работни места. Искам да благодаря на Сдружението за доброто партньорство с Областна администрация Пазарджик. Надявам се, че ще продължите да бъдете съвременна успешна съсловна организация“, заяви областният управител Гинче Караминова.

Сред официалните гости бяха представители на Конфедерация на работодателите „Тракия“, на сдруженията в Стара Загора, Панагюрище и Асеновград, които поднесоха подаръци по повод избора на Предприемач на годината и връчването на годишните бизнес награди в Пазарджик.

Председателят на Сдружението на предприемачите Евтим Янев връчи на четирима членове на Сдружението грамоти за активната им подкрепа за развитието и популяризирането на спорта в община Пазарджик на Найден Шопов, Младен Младенов, Роман Цветков и Костадин Тошев, които са основни спонсори на спортни клубове в Пазарджик. „Бъдещето на младите таланти е тук в Пазарджик и това, което правим в подкрепа на спорта, го правим от сърце и за да останат младите хора тук в Пазарджик“, заяви Найден Шопов.

Тържествената церемония беше с благотворителна цел – да се съберат средства за дейността на учредената от Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик Фондация за талантливи деца „Надеждата на Пазарджик“. По време на вечерта в дарителската кутия на Фондацията постъпиха 2190 лв. През следващите дни Управителният съвет на Фондацията ще проведе събрание, за да разгледа постъпилите до момента 5 заявления за отпускане на финансова помощ и стипендии на деца. Заедно със събраните на тържествената церемония „Предприемач на годината“ средства бюджетът на Фондацията надхвърля 10 хиляди лева.