Ана Гройс, PZdnes.com

Три първи и две трети места – това е равносметката от участието на мажоретките от ПМГ “ Константин Величков“ Пазарджик в 19-тия международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“. Форумът се проведе в Банско, в дните от 30 ноември до 4 декември.

По време на петте фестивални дни над 2 000 деца представиха своите таланти в театралното, танцовото и певческо изкуство. Освен представянията на участниците организаторите бяха предвидили още лекции, представления, мастър класове и още различни прояви. Пазарджишките 23 момичета  участваха със свои изпълнения в три възрастови групи в два стила – мажоретни танци и танцово шоу с общо 12 танца, разказа за PZdnes главният художествен ръководител на „Мега“ Пепи Маргинова. Крайното класиране за нашите момичета изглежда по този начин:

МС ”МЕГА”- малка група – 13-18 г.    –    1-во място

МС ”МЕГА”- формация – 13-18 г.        –    1-во място

МС ”МЕГА”- дует – мини  до 9 г. – Катрин Шопова  и Евгения Неделчева –  1-во място

МС ”МЕГА”- дует – мини  до 9 г. – Никол Димитрова и Никол Тряскова  –  3-то място

МС ”Мини МЕГА” – малка група  – 9-13 г. –  3-то място

06%d0%bc%d0%b0%d0%b6%d0%be%d1%80%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%b81

Момичетата от математическата гимназия танцуват в рамките на проекта „ТВОЯТ ЧАС“ на образователното министерство, който е продължение на програма „УСПЕХ“.

За съжаление радостта от призовите места беше помрачена от „усърдни“ чиновници на Община Банско, които за по-малко от 10 минути успяха да закопчаят със скоба автобуса, с който пътуваха децата на Пазарджик. Въпреки липсата на знаци, забраняващи спирането пред хотела, разположен в края на града, и увещанията на пазарджиклии, че се налага да пренесат багажа си от хотела в автобуса, преди отпътуването, препапънатите служители наложили глоба на групата от Пазарджик.