Специална Програма за грижа по време на бременността и помощ в постродилния период  ще бъде представена в Пазарджик, на нарочено Мама-Бебе парти в ресторанта в хотел „Елбрус“ на 17.12. от 10,00 часа.

Това съобщиха организаторите, които  са  Благовеста Костова, член на Управителния съвет на Алианс на българските акушерки и  член на консултативния съвет на Интернационалната конфедерация на акушерките  и Елена Зарева – преподавател по йога за възрастни и йога по време на бременността.  Благовеста  ще представи френската Програма за профилактика и превенция на мускулатурата на тазовото за дъно за бременни и родилки,  а Елена  ще представи ползите от йога по време на бременността и при възстановяване след раждане.

Гост на партито ще бъде и доктор Илиян Траянов, началник отдел „Акушерство и гинекология“ в МБАЛ-Пазарджик. На мероприятието ще станат ясни и самите часове за изпълнение на програмата, които ще включват теория от акушерката и практика от йога преподавателката. Д-р Траянов ще даде информация за ритъма на лекциите.

Подаръци за всички мами, гости на партито, ще има  от партньорите, подкрепили инициативата  – верига магазини и училища за бременни „И за мама“. Мероприятието се провежда и със специалното съдействие на детски учебен център Децата обичат Монтесори – гр. Пазарджик, детска кухня „Макарон“, детски център „Туити“ и Комплекса за социални услуги в града. присъствие може да се потвърди на тел. 0889 206 235 или във фейсбук страницата „Програма за майки и родилки – Пазарджик“.  Цената на куверта е 7 лв.