Цикъл от празнични инициативи под надслов „Коледа в Пазарджик” организира Община Пазарджик през оставащите дни на декември. Стартът ще бъде даден този петък, когато по традиция ще бъдат запалени светлините на градската коледна елха.

В най-очакваното събитие ще вземат участие деца от школи и творчески състави в града, които ще посрещнат Дядо Коледа с приказни персонажи и магично шоу. Празничната вечер ще продължи с концерт на любими на тийнейджърите изпълнители.

Програмата за Коледния месец предвижда в три поредни съботи анимация за малки и големи, както и два специални концерта в различни жанрове – рок концерт на 17 декември и естраден на 23 декември. Събитията, предвидени в календара за последния месец от годината, ще допринесат да се почувства Коледният дух в града. За инициативите отново партньор на Общината ще бъдат младежи доброволци, които успешно работят по реализирането на основните фестивали в Пазарджик.

В периода от 9-и до 31-и декември Пазарджик ще се потопи в подобаваща за Коледа атмосфера – разнообразни концерти, дневни дейности и Коледен базар. Вход свободен!

img_6692ПРОГРАМА:

9-и декември (петък)

17:30 ч. – Запалване на коледните светлини – Концерт на Пламен и Иво, Магическо шоу и Дядо Коледа – пред театъра

10-и декември (събота)

11:00 ч. – Ден на Елза и Замръзналото Кралство – пред Театъра

17-и декември (събота)

11:00 ч. – Ден на Хари Потър – пред Театъра

17-и декември (събота)

19:30 ч. – Коледен концерт на група Мастило – в Театъра

23-и декември (петък)

19:00 ч. – Коледен Концерт на Орлин Горанов – зала Маестро Георги Атанасов

24-и декември (събота)

11:00 ч. Ден на Game of Thrones – пред Театъра

31-и декември (събота)

23:00 ч. Новогодишен концерт – надсвирване между оркестър „Красен” и оркестър „Сияние”. 00:00 ч. – Празнична Заря

От 17-и до 24-и декември – КОЛЕДЕН БАЗАР пред Театъра 

„Коледен Пазарджик” се организира с участието на: Лазар Вълчев, детски хор „Слава Русева”, клуб „Импулс”, доброволци на Плюс Фестивал