Ана Гройс, PZdnes.com

Децата и младежите от детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Елица“ Пазарджик заминават утре (07 декември) на снимки в София. В столицата, пазарджишките таланти ще участват в записите на Новогодишната програма на БНТ.

В едно от студиата на телевизията – майка, танцьори и музиканти ще покажат за пореден път красотата на българските народни ритми. Двете концертни групи  ще изпълнят „Дражевски игри“, „Пазарджишка сюита“, както и песните „Ой, кукувице!“, „Разсърдила се Димана“ и  „Сънува ли, Недо?“, разказа за PZdnes главният художествен ръководител на трупата Маргарита Караджова.

Със своя темперамент и професионализъм ансамбълът ще вдигне градуса на настроението в Новогодишната нощ. Участието на пазарджишките таланти ще е в рамките на предаването „Иде нашенската музика“. В кое от изданията точно ще можем да гледаме децата на Пазарджик ще стане ясно малко по-късно.

Отиващата си 2016 –та година беше повече от успешна за танцьорите от ДЮФА „Елица“. Припомняме, че през изминалите месеци трупата взе участие в множество концерти, включително и участия в международните фестивали в Италия и Сърбия.