Посещението в град Пазарджик е по инициатива на корейския посланик Н. Пр. Шин Бунам, който оглавява дипломатическата мисия на Южна Корея в България от м. май тази година. Областният управител Гинче Караминова запозна посланика със спецификата на региона ни – природни дадености, икономическо развитие, културни забележителности, туристически обекти, които биха представлявали интерес за гостите от азиатската държава.

Основната цел на нашата администрация е икономическото развитие на региона и повишаването на качеството на живот на населението. Броят на чуждестранните инвеститори не е голям и се радваме на заявения интерес от Ваша страна за привличането на нови туристи и инвеститори в област Пазарджик.”, каза по време на срещата областния управител.

Посланик Шин Бунам е за първи път в Пазарджик, бил е в Панагюрище, предстои да посети и Велинград.  „Виждаме потенциал за посещението на корейски туристи в региона. Те се интересуват от производството на вина, лечебните свойства на минералната вода, историческите и културни забележителности .”, каза посланикът и запозна  накратко областния управител с проекта на корейски доктор, който има желание да инвестира средства в изграждането на клиника в близост до находище с минерални води. През 2017г. посолството на Република Корея предвижда част от културните събития да бъдат изнесени в регионите на страната.

Посланик Шин Бунам покани областния управител на визита в посолството на Република Корея, където ще дискутират възможностите за културен обмен, посещение в област пазарджик на групи туристи и потенциални инвеститори.

Гинче Караминова подари на Шин Бунам книгата „Високи западни Родопи”  – с туристически маршрути и забележителности в Родопите, емблематичните за региона ни продукти от маслодайна роза и графика на символа на Пазарджик – Старата поща. Посланикът поднесе на областния управител кутия с традиционен корейски чай.