При изключителен интерес и ентусиазъм у децата протичат инициативите по проекта „Детско полицейско управление” на територията на цялата област. През ноември учениците заедно със служители от „Пътна полиция” проведоха дни на пътната безопасност и редом със своите „колеги” проверяваха автомобили и раздаваха листовки за безопасно шофиране на водачите.

16%d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b01

С тази дейност децата и полицейските служители почетоха Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия – 20 ноември. Екипите от „Детско полицейско управление” имаха и обучение по лична защита проведено им от инструкторите по полицейска лична защита в районните управления на полицията.

Инспектори от Регионалната здравна инспекция проведоха беседи с подрастващите с акцент вредата от тютюнопушеното. Доброволците от Българския червен кръст в Пазарджик също посетиха децата и ги запознаха с основните момента за оказвана на долекарска помощ при различни инциденти.

16%d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b02

Всички членове на детските полицейски управления в Пазарджик, Велинград, Септември, Пещера и Панагюрище гостуваха на  районните управления в общинските центрове по случай професионалния празник на българската полиция 8-ми ноември. С пълна пара продължават инициативите по проекта и през Новата 2017 година.