В Пазарджик днес се проведе първото по рода си в нашия град „Мама-Бебе парти“, на което бе представена комплексна програма за грижа по време на бременността и помощ в постродилния период.

Организатори на мероприятието  са  Благовеста Костова, член на Управителния съвет на Алианс на българските акушерки и  член на консултативния съвет на Интернационалната конфедерация на акушерките, Елена Зарева – преподавател по йога за възрастни и йога по време на бременността и доктор Илиян Траянов, началник отдел „Акушерство и гинекология“ в МБАЛ-Пазарджик. Гости на партито бяха бъдещи майки,  родилки и акушерки от града.

Консултациите на майки и родилки ще продължат в новооткрития  „Ресурсен център за социални и семейни услуги“  по програма „,Майчино и детско здраве‘‘, помещаващ се на  ул. Тодор Каблешков“ 11 близо по Полицейското училище в града.

Приемните часове за консултации на доктор Траянов са вторник и четвъртък от 15,00 ч. до -17,30 ч. Приемните часове за консултации на акушерката Благовеста Костова  са понеделник от 10,00 ч. до 17,30 и четвъртък от 14,00 ч. до -17,30 ч. Часовете по йогата за възстановяване след раждане стартират от 6.01.2016 г. и ще се провеждат всеки петък от 18,00 часа в залата над плувния басейн.

Партньори на мероприятието са  верига магазини и училища за бременни. Мероприятието се провежда и със специалното съдействие на детски учебен център гр. Пазарджик, Детска кухня, Детски център и Комплекса за социални услуги в града.

17%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b0