Коледен благотворителен базар бе открит днес във фоайето на община Пазарджик, а средствата от продажбите на предметите в него ще бъдат дарени на отделението по Неонатология на МБАЛ – Пазарджик. Събитието бе открито от малчуганите на детска градина „Дъга“ в областния град, а за тяхна изненада пристигна и Дядо Коледа.

Кметът Тодор Попов поздрави участниците и пръв пусна лептата си в кутията за благотворителност като покани и останалите гости да сторят същото. Вижте как стана това – ТУК

Малките участници бяха на възраст от три до пет годинки и с удоволствие се впуснаха в пресъздаването на Коледното настроение, за да го усетите – ТУК и ТУК.

Най-радостното за публиката бе това, че децата изпълниха с много жар български народни танци, а за хореографията и обучението им се бе погрижила ръководителката на „Чудесия“ – Таня Димитрова. Половината от предметите предназначени за благотворителни продажби бяха изкупени минути след откриването на базара, а най-многобройни са сурвачките, които отговарят на всички изисквания на традицията ни.

Творбите са изработени от  учителите в общинските детски градини и в подготвителните групи към училищата.

img_6822img_6820img_6821img_6828img_6823img_6832img_6845img_6852img_6857 img_6858img_6855