Екстреньорът на ФК „Оборище“, Танчо Калпаков, ще бъде новият треньор на ФК „Хебър“ стана ясно днес. Още миналата седмица Йордан Петков потвърди, че напуска поста си, след като няколко месечните му усилия да създаде читав отбор не доведоха до реален резултат. Заедно с него си заминават и четирима от състезателите.

Управителният съвет на „Хебър“ е взел единодушно решение и от днес новият старши треньор на „Хебър“ се казва Танчо Калпаков. През лятото той успешно издържа изпитите за придобиване на треньорски УЕФА “А” лиценз. Треньорите с лиценз УЕФА “А” имат право да работят в аматьорския и професионален футбол като старши треньори и треньори до 18 годишна възраст – юноши старша възраст, старши треньори на аматьорски отбори от “В” АФГ и професионални отбори  от “Б” ПФГ, старши треньори на дублиращите отбори от “А” ПФГ и треньори на професионални отбори.

Танчо Калпаков е бивш състезател на „Хебър“ и на него се възлагат много надежди да помени коренно стила и представянето на отбора, който през следващия сезон трябва да се измъкне от положението, в което в момента се намира. Роденият пред 1975 г. треньор е играл в отбори като Ботев (Враца), Белите орли (Плевен) и Спартак (Пловдив). За последно Калпаков води Оборище (Панагюрище) по пътя им към Втора лига и утвърждававането на отбора във второто ниво на българския футбол.

През месец януари ще се състои прес-конференция, на която ще бъдат представени щабът на Танчо Калпаков, заедно с подробности относно състезатели и цели пред отбора. Междувременно договорните взиамоотношения на ФК Хебър с Йордан Петков бяха прекратени по взаимно съгласие. Клубът му благодари за всеотдайната работа през първия полу-сезон и му пожелава успех в бъдещите професионални предизвикателства.