20%d0%b1%d1%83%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b51

„Пещерска Коледа“ зарадва 61 деца от Пещера, които са загубили родител. Днес момичетата и момчетата се срещнаха с кмета на общината Николай Зайчев, който продължава вече 16-годишната традиция, в навечерието на Рождество Христово кметът на града организира „Пещерска Коледа”.

„Днешният ден се случва, защото имаме подкрепата на двете структуроопределящи предприятия в града – „Биовет“ и „ВП Брандс интернешънъл“. И тази година те осигуриха средствата, за да направим предстоящите празници по-леки и по-поносими за всички вас. Пожелавам ви да бъдете здрави и добри ученици“, каза пред децата кметът Зайчев.

Тази година децата, които имат право на помощта са с 13 повече в сравнение с 2015-та година. Всички те получиха пликче със 130 лв.

За да се създаде празнично настроение пък всички присъстващи бяха поздравени от ВГ“Звездици“ кмъ СУ“Св.Климент Охридски“.

По-рано през деня по случай Коледа кметът Николай Зайчев връчи на Дневния център за деца с увреждания ключовете от чисто нов специализиран микробус. Той ще замени вече амортизирания микробус, с който децата бяха извозвани досега.