21%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%be
За 10-та поредна година община Стрелча организира кампанията „Стрелчанска Коледа“ за събиране на средства за деца сираци, полусираци и деца с увреждания. За разлика от предишни години, когато средствата се събираха под формата на благотворително тържество, тази година общината организира благотворителен концерт с участието на деца от детска градина „Д-р Стайко Стайков“, ученици от НУ „Паисий Хилендарски“ и СУ „Св. св. Кирил и Методий“.
Специални гости бяха и музикантите от квартет „Гранд Куатро“.
За 10-та поредна Коледа, жителите на средногорската община подкрепиха благородната инициатива и доказаха, че мотото, под което преминава кампанията – „Помогни на нуждаещ се“ не е фраза, лишена от съдържание.
От входни билети за концерта, до момента, са събрани 2035 лв. , от дарения – 2800 лв., а от коледния базар, подготвен от учениците на трите учебни заведения – 390 лв. Така, към този момент, размерът на събраната сума е 5225 лв., като кампанията ще продължи до 22 декември. Тогава набраните средства ще бъдат предоставени на 24 деца – сираци, полусираци и деца с увреждания.
При старта на благотворителната инициатива снощи, 16 момичета и момчета, появили се на бял свят през втората половина на 2016 година, получиха от кмета на града Стойно Чачов еднократната финансова помощ в размер на 1000 лв. Точно 16 са и новородените им „батковци“ и „каки“, появили се на бял свят през първото шестмесечие на 2016 г.
Еднократната помощ за тях, семействата им получиха от общината на 1 юни. Еднократна помощ в размер на 1000 лв. за всяко новородено дете, бе първото осъществено предизборно обещание на кмета на общината Стойно Чачов, подкрепено и от Общинския съвет.
По силата на Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на ученици с изявени дарби от общината, по време на снощното тържество, за високи спортни постижения Ивайла Цветкова – състезател по плуване и Добри Байков – състезател по кикбокс снощи получиха и еднократна финансова помощ в размер на 250 лв.