Мъж от панагюрското село Оборище спечели 1 милион лева от „Национална лотария” в навечерието на най-големия християнски празник. 50-годишният Пенчо Пелтеков получил билет от лотарията, като подарък за рождения му ден на Бъдни вечер. След традиционните ритуали, дошла голямата новина за Пенчо – той е първият милионер в малкото панагюрско село. През целия си живот е работил в минната промишленост и всяка стотинка е изкарвал с труд. А сега с голямата печалба ще зарадва дъщеря си, благодарение, на която е грабнал печалбата.

Печелившият билет, който го направи най-новия милионер на България, е „Коледен календар“. Късметлията е получил билета за 50-годишния му юбилей на 24 декември, Бъдни вечер. С уникалния подарък го зарадва неговата дъщеря Галина. „Много добре се чувствам. Не съм очаквал, че мога да спечеля толкова голяма печалба“, каза Пенчо.

Щастливецът работи в минната промишленост. Той сподели, че не си е представял, че ще получи такъв подарък за рождения ден. Дъщеря му е купила късметлийския билет от пункт на Национална лотария в Lafka в Пловдив, на бул. „Никола Вапцаров”. „С печалбата ще погася кредита си и най-вероятно ще купя жилище на дъщеря ми“, каза Пенчо. Той пожела много късмет и здраве на участниците в Национална лотария.

В билет „Коледен календар“ има още четири печалби по 1 МИЛИОН лева. В началото на декември билетът донесе луксозен кемпер на Иван Петков от град Раковски, а къща на Огнян Бачев от град Дупница.

28pencho-peltekov 28pencho-peltekov_koleden-kalendar-1