Натоварено денонощие за екипите от РСПБЗН-Пазарджик. Вчера рано сутринта е получен сигнал за пожар в електрическо табло на гостилница в пазарджишкото село Звъничево. За радост не са нанесени материални щети, изгорял е един от предпазителите в таблото.

Около 15.50ч. тревожен сигнал пристигнал от село Щърково. Там по първоначални данни горял навес в стопанския двор. Към мястото били насочени пазарджишки огнеборци с два противопожарни автомобила. Огънят бил изгасен, нанесени са щети на около 30 кв.м. от покривната конструкция на навеса и е спасена намиращата се в близост сграда.

Два пожара в къщи са регистрирани вчера. Първият е в село Ляхово, където двата екипа пожарникари локализирали и потушили стихията. Унищожена е около 30 кв.м от покривната конструкция, домашно и домакинско имущество и оборудване. Печка на твърдо гориво е предизвикала запалването.

Тази нощ около 21.25ч. е получен сигнал за пожар в къща, намираща се на улица „Георги Пенев” в областния град. Дежурната смяна служители с два противопожарни автомобила пристигнали на местопроизшествието. След няколко часа огънят бил напълно изгасен, а произшествието ликвидирано. Изгоряла е покривна конструкция с площ около 40 кв.м. , дограма, мебели и домакинско оборудване. Причината довела до възникване на инцидента се изяснява от служители на РУ-Пазарджик.

ОЩЕ ОГЪН

Беловски огнеборци гасиха запалени сухи треви и храсти обхванали по-късно и широколистна гора. Сигнал за случилото се бил подаден вчера следобед. Към землището на беловското село Дъбравите са насочени пожарникари от местната противопожарна служба. Огънят първоначално обхванал около 3 декара сухи треви и храсти, но се прехвърлил в близкия горски масив. Благодарение на бързата реакция огънят бил изгасен и така са спасени около 20 декара широколистна гора.