В неделя след Богоявление град Ветрен посрещна Негово Преосвещенство Константиновския епископ Яков. Той възглави неделната Света литургия в храм „Свети Николай“ в града. В съслужение с него бяха прот. Боян Кочев, секретар на Пазарджишка духовна околия и енорийските свещеници отец Васил и отец Любомир. Епископ Яков беше посрещнат от кметът на Община Септември Марин Рачев и кметът на град Ветрен Радослав Лютаков.

09%d1%8f%d0%ba%d0%be%d0%b21

 

Храмът „Свети Николай” в град Ветрен е вторият, който негово Преосвещенство Константиновския епископ Яков посещава в Община Септември, след като стана владика през месец декември. Припомняме, че вчера, един ден след Кръщението Господне, в чест на Св. Йоан Кръстител, епископ Яков отслужи в храм „Св. Харлампий” в гр. Септември Божествена света Литургия.

По канона на българската Света православна църква в рамките на една година владиката трябва да отслужи литургии във всички храмове от пазарджишката духовна околия. Служението в следващите две недели ще бъдат пак в нашата община като съответно на 15 януари ще води службата в село Ветрен дол, а на 22 януари в село Варвара.