11%d0%b1%d1%8a%d1%87%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова проведе работна среща с ръководния състав на ОДМВР-Пазарджик.

На място министърът се запозна с анализа за криминогенната обстановка на територията на всичките 12 общини в региона, както и с набелязаните действия за ефективно реализиране на специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност.

В хода на срещата министър Бъчварова обясни предприетите от ръководството на МВР мерки и процедури за назначаването на допълнително служители с полицейски функции, както и осигуряването на оборудвани служебни автомобили.

Вътрешният министър сподели заложеното очакване – полицейската дейност по противодействие на битовата престъпност да е ефективна и видима за обществото. По думите й тази линия на дейност не трябва да спира в МВР, напротив, трябва да става все по интензивна, защото предприетата операция е в услуга на хората.

Утре в София ще бъдт представени новите автомобили, които МВР купува с осигурените за операцията средства и които ще бъдат разпределени в областните дирекции на МВР. Те ще бъдат оборудвани с техника, която ще позволи за първи път на място да се издават фишове на нарушителите.

Програмата на министър Бъчварова продължаи днес с работни посещения в районното управление в Ихтиман и полицейския участък във Вакарел. В Пазарджик тя бе посрещната с бонбони „Мерси“, сладкиши и безалкохолно.