Пиринската магьосница Николина Чакърдъкова ще весели тази вечер жителите и гостите на Белово, където на площада ще бъде концертът за днешния празник на града. За 18 ч. е насрочено началото на програмата, която ще стартира със слово на кмета Костадин Варев,  след това на сцената ще дойде ред на Чакърдъкова, а финал на празненството ще сложи фолкпевицата Емилия.

Денят на празника започна в 15 часа с откриването на гостуващата изложба на Историческия музей във Велинград „Армъните в България“, тя ще бъде на разположение на беловци в продължение на месец. Към нея има и съпъстваща изложба на авторски бижута вдъхновени от традициите.

В 16 часа в залата на читалището започна и концерт на самодейците от Белово и околните населени места.

14белово

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА БЕЛОВО,

Всяко населено място има свои традиции, които остават във времето. Традиция за нас е честването на датата 14 януари – Празника на град Белово. Днес е Денят на нашия град. Днес ние отбелязваме 139 години от Освобождението на Белово и беловския край от Османското владичество. Датата 14 януари 1878 година променя живота на поколения, очертава нови перспективи за развитие на нашия край и нашата страна.

Със синовна гордост днес се прекланяме пред всички руски, финландски и украински войници, отдали живота си за свободата ни. Честит празник на всички жители на община Белово! Бъдете здрави, бъдете сплотени и единни, достойни наследници на героите. Нека не забравяме тяхното дело и подвиг. Да съхраним и предадем на идните поколения паметната дата 14 януари 1878 година и подвига на освободителите.

 Честит празник, беловци!

ИНЖ.КОСТАДИН ВАРЕВ

КМЕТ НА ОБЩИНА БЕЛОВО