От вторник до четвъртък снеговалежите в страната ще продължат. По-съществени и на повече места те ще са в източната половина от страната и Предбалкана, а в сряда и в Южна България.

На места в Западна България валежите ще са с временни прекъсвания и ще са предимно слаби. В крайните югоизточни райони е възможно да превалява дъжд. Североизточният вятър ще се усили, особено в Североизточна България и там ще има виелици и навявания. В петък все още ще превалява сняг, но с тенденция до края на деня валежите да спрат, а и вятърът да отслабне.

Студено време, с минимални температури предимно между минус 12° и минус 7°, дневните – между минус 7° и минус 2°. През почивните дни минималните температури ще останат ниски, дневните слабо ще се повишат. Ще има и временни разкъсвания на облачността, по-съществени в събота, докато в неделя отново е възможно да превали. Очакваната дебелина на новата снежна покривка до четвъртък-петък: на места в Южна и Източна България да достигне 20-35 см, в планинските райони там – и до 40-50 см