Фотографката Мария Баракова-Радева получи шанса да представя България на Балканското издание на конкурса Balkan Street Style през март 2017 година. Новината гръмна във вторник когато организаторите на фотофорума гостуваха в Пазарджик специално за да връчат почетните дипломи на Радева, както и на най-красивата и харесваната двойка от нейните кадри – Ани Владимирова от Езиковата гимназия и Димитър Димитров. Това се случи по време на редовния брифинг на кмета Тодор Попов.

15тодор

Припомняме, че снимките на Мария спечелиха приза – „Най-стилен и моден град на 2016 година” за Пазарджик, а жителите му могат гордо да се кичат с титлата „Най-стилна личност – Стайлер на 2016 година”. Радева пък стана „Най-добър моден фотограф – репортер за уличен стил за 2016 година” .

Поканата за Балканското издание на конкурса в Нови сад бе връчена на кмета Тодор Попов. Мария Радева, Ани и Димитър получиха почетни дипломи, както и официална покана да представляват страната ни у комшиите. Класираният на първо място фотограф получава още правото да бъде една от трите номинации на България за официалната селекция на ЕС в официална фотоизложба, екпонирана на площада в столицата Ла Валета, Малта, по време на Малтийското председателство на Евросъюза и Mercedes-Benz Fashion Week Malta през май 2017 година.

Фаворитът печели и изключителното право да заснеме фото сесията и да участва във видеосесията за новия рекламен символ на българската мода. Сред листата с привилегии е още акредитация като официален моден фотограф и репортер на всички събития в календара за 31-вата сесия на Национално-представителната седмица на модата в България, от 7 до 13 март тази година в Пловдив, с правото да бъде хоноруван за медийни публикации и продажби на техните снимки за времето на форума.