В рамките на Втората сесия на втория си конгрес от 15.01.2017 г. ПП АБВ избра новия си председател Константин Проданов. Трендафил Величков и още трима ще бъдат заместниците му.

Новият лидер на АБВ Константин Проданов 100% олицетворява промяната, към която се стремим. Това заяви Трендафил Величков, говорител на ПП АБВ, член на Изпълнителното бюро на АБВ и зам.-председател на партията във връзка с избора на нов лидер на партията в лицето на Константин Проданов.

Величков допълни, че той също е подкрепил кандидатурата на Проданов за председател на АБВ.„Това е нещо, което искаме да покажем на обществото, една модерна лява партия, която има висока степен на реактивност. Нещо, което е било наша цел дълги години.

В политическото си слово президентът Първанов отбеляза какво не ни е достигало. Мисля, че с избора на Константин Проданов, с този непрестанен процес на обновление, който върви в партията, не само на хора, но и на идеи и на политики, и най-вече на начина за правене на политики, ще можем реално, че в една лява, модерна партия в България за първи път от 27 години вместо подмяна, както се случва в други партии, ще осъществим истинска промяна“, коментира Трендафил Величков. По думите му това ще бъде добре не само за АБВ, а за обществото и държавата, тъй като всичко го правят с тази цел.

На Форума присъстваха 704 делегати от цялата страна. От област Пазарджик участие взеха 26 делегати.

По предложение на председателя на ПП АБВ Константин Проданов, Националният съвет на партията избра за заместник–председатели на политическата сила: говорителя на ПП АБВ и областен председател на партията в Пазарджик – Трендафил Величков говорителя на ПГ на АБВ – Мариана Тодорова, , председателя на Правния съвет към ПП АБВ – Марин Киров и члена на ИБ на ПП АБВ – доц. Христо Михайлов.

Изпълнителното бюро на ПП АБВ се увеличава от 17 на 21 души.

Ивайло Калфин и Румен Петков бяха определени за  членове на ИБ на ПП АБВ.