По-модерна подредба на стоките, повече простор и удобство, подобрена енергийна ефективност са част от нововъведенията „Лидл България” ще обнови 13 свои магазина през тази година. Промените са в унисон с новата концепция, която немската верига въведе в световен мащаб, включително и в България, през 2017 г. По-модерна визия, повече простор и комфорт за клиентите и служителите, подобрена енергийна ефективност на сградата са част от елементите на новата концепция, които ще бъдат внедрени в 13-те обекта с марка Lidl, пише „24 часа“.

До края на годината филиали на веригата ще бъдат обновени в София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Пазарджик.

18лидл

На територията на нашата област освен в Пазарджик фирмата има магазини във Велинград, Пещера и Панагюрище.

За да е по-лесно за потребителите, стоките в магазините ще бъдат много по-прегледно подредени. Акцентът е поставен върху пресните продукти. Свежите и най-търсени продуктови групи – например плодове, зеленчуци, прясното месо, ще бъдат разположени в предната част на магазина, за да са възможно най-близо до клиента. Засиленият потребителски интерес и огромният потенциал за развитие предопределят по-голямата площ, която ще бъде отделена на определени артикули (като печивата, охладените продукти, прясното месо, плодовете и зеленчуците).

Сред другите елементи от новата концепция са обновяване на цветовата гама на интериора, което създава допълнителен уют, по-модерни и по-големи регали за нехранителните продукти. Обновяването на 13-те търговски обекта ще започне още тази седмица, когато на 19 януари ще бъде отворен първият реновиран магазин във Варна.