Йорданка ИГНАТОВА, астролог

20йорданка игнатова нова снимка

ПРЕЗИДЕНТ на България от 19-01-2017 г , 10,06ч е ген. РУМЕН РАДЕВ
Прилагам астрологичната карта при полагането клетва от ген. Радев. Това е моментът, от който той става държавен глава – петият президент на България. Особено важен е този момент, който предвещава някои бъдещи насоки в неговата дейност като такъв. Това е рожденната карта на всъпването му в длъжност.

Виждаме, че асцендентът е в знака Риби. Неговият символ е две свързани дъги обърнати с издутата страна една срещу друга.Символизма е началото и края. Началото може да е белязано с несъвършенство, но е важен краят. Виждаме, че в асцендента имаме и един прихванат знак Овена – кардинален и огнен. Много бързо той ще придобие увереност и опит, защото и планетата Марс и Уран са в първи дом.

Подкрепа от семейството си ще има, както и от съпругата. Луната е в съвпад с планетата Юпитер, което потвърждава избирането му от преобладаващо мнозинство избиратели. От друга страна Юпитер управлява 10-ти и 11-ти домове и се намира в знака Везни и то в седми дом на хороскопа – промени в съдебната система.

Планетата Сатурн в съвпад с най-високата точка на хорскопа МС / десети дом/ г-н Радев ще бъде отговорен в управлението на държавата и институциите. С времето той ще придобие необходимият опит. Ще въведе ред и дисциплина. Ще организира, управлява и проектира дългосрочните планове за развитие, които да реализира във властта, образованието, съдебната система, борбата с корупцията и престъпността.

Но наред с хубавите неща, той не трябва да се поддава на емоциите / преобладава водният елемент в картата/ . Ще срещне голям отпор от страна на опозицията в парламента. Ще бъде обвиняван, провокиран и подмолно атакуван. Ще има периоди в които ще съжалява, че е приел тази длъжност.

Още в началото на поемането на дллъжността / първият месец/ ще бъдат организирани митинги срещу него. Постоянно ще бъде атакуван. Неговата политика няма да бъде приета от доста олигарси и партийни групировки. Всяка негова стъпка ще бъде разглеждана под лупа. Единствено да се уповава на своята интуиция, разум, практицизъм и работна всеотдайност. Северният Лунен възел е в знака на Девата, който заема шести дом – работата.

Да надмогне партийните пристрастия и да отстоява позициите си / Нептун в 12 ти дом и Южен възел също там в знака на Рибите /. Ще се наложи да направи някои компромиси, за да спечели време / Сатурн / и да запази властта, докато минат парламентарните избори. България е парламентарна държава, но в следващото НС ще има промени в партиите, които ще влязат. Нито една партия няма да може самостоятелно да вземе властта.

Ще се наложи да се коалират, а това ще утежни още повече следващите две годинни. Борбата за власт е голяма, както и запзване властта на старото статукво. Промените няма да се приемат от доста забогатели и задкулисно управляващи.Както се казва ТЕЖКА Е ЦАРСКАТА КОРОНА за г-н Радев. Ще има моменти да се налага, но и моменти да отстъпва / Сатурн в квадратура с Марс/.

Виждаме в картата, че на Слънцето му предстои да промени знака/ от Козирог да навлезе във Водолей/, а то управлява шести дом в картата. Това са работниците, здравната система, държавните служители, армията, полицията. Г-н Радев ще има възможността да проконтролира приемането и промени на законите в тези сектори от НС / защото Слънцето е в 11 ти дом /. Така, че макар и да е ограничена властта му , като парламентарна държава, той има възможности да отстоява исканията на народа, който го е избрал.

Всичко ще зависи от неговата воля и упоритост, от неговата самоувереност и постоянство в заеманата функция на държавен глава на България, защото планетата Сатурн дава голяма власт и възможности, но може и да ти отнеме всичко, в даден момент. Зависи от психическата и емоционална устойчивост. За да се утвърди му е необходимо време и търпение / Сатурн / . Той няма да съботира нито ЕС, нито НАТО, но ще отстоява суверенитета на България .