Новата първа дама на САЩ Мелания Тръмп е бивш фотомодел, родена в Словения и без какъвто и да било политически опит.  Дълго време Мелания беше почти невидима за публиката. В момента, в който се появи в светлината на прожекторите красивата словенка направи няколко грешки. Основният проблем дойде с обвиненията, че съпругата на Доналд Тръмп е изплагиатствала Мишел Обама в речта, която тя произнесе на конгреса на американските републиканци през юли.

Преди това в. „Ню Йорк пост“ припомни по-необичайната за една първа дама кариера на Мелания на манекенка, като публикува нейни разголени снимки, направени през 1995 г., когато тя е била едва на 25 години и дори не е познавала милиардера Тръмп.

Третата грешка на Мелания фигурираше в нейния интернет сайт, в който се споменаваше, че тя има диплом по дизайн и архитектура от университета на Словения. Тя обаче така и не е завършила, тъй като отишла да живее в Милано и Париж, за да се посвети на кариерата на манекенка.

Доналд Тръмп, новият американски президент, е известен с трите си брака. Две от съпругите му са от Източна Европа. Зевзеците сигурно биха отбелязали, че покрай жените на президента си, американците по-лесно ще правят разлика между Словакия и Словения.

 Първата мисис Тръмп е Ивана Тръмп. 

20ивана1

Нейното истинско име е Ивана Зелничкова, родена е в днешния чешки град Жлин, северно от Прага. От малко проявява интерес към спортовете, по-специално карането на ски. Този неин талант е окуражаван от родителите й и през 1972 година тя има шанса да замине извън Социалистическия блок с Олимпийският ски екип на Чехословакия. Тази й любов към ските продължава и след като завършва училище и благодарение на нея се запознава с първия си съпруг – професионалният скиор Джордж Сироватка. И той като нея е студент в Карловия университет в Прага, и участва в ски отбора на Чехословакия. След като завършва магистратура по физическо възпитание и езици, Ивана заминава при Джордж в Канада, където той отваря магазин за спортни и ски приспособления. Двамата пътуват като ски-инструктори, като практикуват спорт, в който са влюбени.

След няколко години в Монреал обаче, Ивана започва да иска кариера. Затова се записва в местната водеща агенция за модели. През лятото на 1976 година, когато се развежда със Сироватка, агенцията изпраща няколко модели в Ню Йорк, за да промотират Олимпийските игри, които по това време се състоят в Монреал.

През една съдбовна за Ивана нощ моделите влизат в пренаселен, луксозен ресторант, където незабавно са настанени на специална маса – комплимент от мъж на име Доналд Тръмп, син на виден магнат на недвижимо имущество.

Двойката бързо става любима на папараци и медии. На 7 април, 1977 година вдигат пищна сватба. Бързо се превръщат във водещи фигури на висшето общество и бизнеса в Ню Йорк през 80-те. През последвалите години след сватбата Ивана ражда три деца – Доналд Младши, Иванка и Ерик.

Бляскавият живот на Доналд и Ивана е последван от също толкова гръмък развод. През 1992 година разводът е факт, а чешката красавица прибира 20 милиона долара, семейната къща в Кънектикът на стойност 14 милиона долара, годишна издръжка от 350 хиляди долара, всичките си бижута, както и семейния имот в Палм Бийч.

През 1993 г. милиардерът се жени отново. Моделът Марла Мейпълс става мисис Тръмп №2.

20мелания

Двамата имат една дъщеря – Тифани.

Всъщност Мейпълс е причината за развода на Тръмп и Ивана. Чехкинята подозирала, че Тръмп й кръшка с Мейпълс и двете си спретнали луд скандал по време на ски в Аспен. Разправията им става тема №1 в жълтата преса за дълго време. Новата г-жа Тръмп обаче не може да се мери нито с блясъка, нито с размаха на предшественичката си. Мейпълс бе женена за милиардера 6 години, а бракът им приключи след като бе хваната да се натиска с бодигарда на Тръмп на бензиностанция.

През 1999 г. се развеждат.

През 2005 г. Доналд се жени отново. Третата мисис Тръмп отново е от Източна Европа. Това е словенката Мелания Кнаус.

20мелания1

Доналд и Мелания имат син на име Уилям Барън.

* Материали и снимки от Интернет