101

Най-новата книга на Иван Михалев и приятелката му Елина се нарича „101 романтични места в България“ , тя вече е на пазара и става както за четене, така и за прилагане. Разбира се, че не говорим за художествена литеартура, а за пътеводител, който ще ви отведе до спиращи дъха гледки.

Корицата на тази „романтична“ поредица от предложения е снимана в стрелчанското село Блатница. Авторите научили за тукашния Прованс от познати, които ги свързали със собственичката на лавандуловите полета. И когато пристигнали тук те се влюбили, в аромата на лилавата трева и гледката, която се ширнала пред очите им.

И малко за книгата

Маса за двама на брега на морето. Дегустация на вино сред ароматните лози. Приключения в дивата красота на планините, далеч от шумотевицата на града. Почивка с коктейл в ръка сред сенките на бели балдахини. Или разходка сред градините на бляскавите дворци от миналото. Представите на хората за романтика са много различни. Но едно е сигурно. Има места, които могат да ви накарат да се влюбите. Не просто в красотата на природата, но и в човека до вас. Те притежават особена магия, която трудно се описва с думи, но се усеща, когато сте там. Защо да чакате специален повод? Опаковайте багажа и прегърнете пътя. България е пълна с места, които си струва да споделите с любимия човек. Имаме 101 причини да смятаме така.

И още малко

Print

Секциите в книгата са: На село, В града, Сред природата, Край морето, Дворци и Вино и СПА. Спиращи дъха пасторални гледки, бутикови хотелчета, за които не четем в лъскавите туристически брошури, а се носят само слухове, легендарни паркове, кейове и пейки, „брандирани” с гръмкото ВОЛ! Романтика има навсякъде, без значение с какъв бюджет разполагаме и в коя точка на страната се намираме.

Независимо дали читателят е опитен пътешественик или някой, който има нужда от съветник, книгата ще го накара да се усмихва замечтано и трескаво да планира следващото преживяване на път. За да се увери, че романтиката не е някъде, а е винаги някой.

„101 романтични места в България“ излезе в навечерието на Коледа (издателство „Сиела“). Книгата е третата от поредицата пътеводители с автори – Иван Михалев и Елина Цанкова.

Предишните им две книги – „101 отбивки“ и „Нови 101 отбивки“ са в топ 10 на най-продаваните книги в България през 2016 г.