И тази година по традиция в село Виноградец отбелязаха със специално тържество двойният празник – Бабинден и Денят на родилната помощ. Сбирката в стария ресторант на селото беше организирана от местното кметство в лицето на Елинка Благова, читалището и пенсионерския клуб. Сред гостите на тържеството бяха кметът на Общината Марин Рачев и председателят на Общински съвет – Септември Лазар Влайков, които поздравиха всички баби и младите майки.
„Освен, че правим обичаят „поливане” винаги каним акушерка и фелдшер. За станалите през последната една година млади майки от селото организираме състезание за това коя ще повие най-бързо бебето”, разясни сценарият на събитието кметицата на Виноградец Елинка Благова.
За всички присъстващи беше организирана скромна почерпка, а бабите бяха дарувани с кърпа и сапун, раздадени им от кметът Марин Рачев и председателят на Общинския съвет Лазар Влайков. Подаръци имаше и за всички новородени през последната една година бебета.
„Кметът на Община Септември Марин Рачев и местен спонсор подпомогнаха с финансови средства мероприятието”, отбеляза Елинка Благова.