Ана Гройс, PZdnes.com

Бизнес повод – това може да бъде някой конкретен случай, но и настроение, поведение, и дори визия. Дрес кодът диктува специфични правила за външния вид. Често тази визия „по правилата“ обаче ви прави безлични и не подчертава вашата индивидуалност.

Как да използвате стила, но така, че да сте сигурни, че сте забелязани, и че винаги се отнасят с уважение към мнението ви? Как да изглеждате като човек със собствена позиция, а не част от сивия офис? Как да бъдете красива, особено по време на работа, когато има задължителен дрес код? Нека да разгледаме заедно!

Имидж

При повечето офисни визии се наблюдава не достатъчно подчертана женственост. Затова някои елементи на визията ни: прическа, грим и маникюр – могат да помогнат и да „съживят“ еднообразието и да извадят на показ вашата елегантност.

Прическа

В работната среда (а не само за партита, коктейли и поводи) също е важно да  обърнете внимание на косата си. Не става въпрос задължително да минавате през фризьора преди работа всеки ден, но независимо дали ще е свободно спусната, на нисък небрежен кок или на конска опашка, добре поддържаната коса е основният елемент на една успешна и красива жена.

Грим

Чист грим с грамотни акценти – и лицето ви ще изглежда безупречно! Тънка очна линия на клепачите ще добави блясък и ще направи очите ви да изглеждат по-изразителни. Матиращо червило с цвят, подходящ за вас (не прекалено ярко), няма да се откроява твърде много поради текстурата си и ще изглеждате съвсем естествено.

Маникюр

Вашите ръце са Вашата „визитка“. Грижете се добре за тях и между посещенията ви при маникюристката. Опитайте се да добавите ненатрапчиви модели на романтичен стил за маникюр на цветя или изберете  изчистен, монохромен маникюр в приглушени нюанси.

Гардероб

Деловия образ се заключва в рамките на определен дрескод, установен в работна среда. Но има няколко метода, чрез които вашият имидж ще бъде индивидуален и стилен.

Аксесоари

Елегантната форма на обувките или ботите ви ще добави към имиджа женственост и изразителност. Не е задължително да сте на висок ток. Плоската подметка ще акцентира към спортен стил и ще ви даде комфорт през деня. Силуетът на обувките обаче задължително трябва да е съобразен със строгостта на дрес кода.

Обърнете внимание на малките детайли във визията ви: стилна шнола в косата, декоративна брошка, обеци с необичаен камък – тези украшения са малки по размер, но те внасят стил във визията ни. Отлично изглеждат колиета или огърлици със златен блясък или малки метални пръстени, обеци.

Вместо масивна гривна, която в офиса е неуместна и може да предизвика шум, и да смущава останалите ви колеги, можете да завържете на китката си миниатюрен копринен шал или да използвате шал, вместо на колан.

Кройка

Чисти линии и изчистена форма най-ясно характеризират класическия стил. Ето защо, класически стил можете да покажете чрез класическа форма на чантата или класическия прав панталон.

Ако говорим за направлението романтичен стил, то пола или топ с харбали ще ви придаден   кокетен вид. А блуза с тънка панделка ще фокусира върху една много женствена част  от тялото на жената – шията. Подчертана талия не само визуално подчертае силуета ви, но също така добавя и елегантност към цялостния ви образ.

Материи

Леки материи (шифон, коприна, сатен) за блузите или топовете, с романтичен привкус ще покажат вашата женственост и стил и няма защо да се притеснявате, че ще изглеждате безлични. Етно стил в офиса може да се прояви чрез естествените материи: памук, лен, вълна (плътна риза или фин пуловер).

 

Изберете продукти от качествени материали, които ще носите повече от един сезон и ще ви помогнат да постигнете идеалната работна визия.

 

Принтове 

Повечето класически принтове  могат да присъстват в офисния стил. Точки, тънко райе  или други прости геометрични модели са напълно допустими, стига да не са крещящи. Спокойно можете да заложите и на друга линия – например, принта да бъде върху чанта, обувките или каишката на часовника ви.

 

Малка бродерия на ревера, на джоба на сакото или блузата ще напомня за етно стил, но ще се вписва напълно във вашия дрес код.