Ана Гройс, PZdnes.com

Идния понеделник, на 30 януари от 18:30 часа националният фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ излиза на сцената на театър „Константин Величков“ Пазарджик. Редом с големите танцьори, за втори пореден път ще излязат и младите таланти от представителния танцов състав „Чудесия“. Това ще е втори съвместен концерт на двете формации.

След прекрасните им изпълнения в началото на декември миналата година и фурора, който предизвикаха пред местната публика, организаторите решиха да направят повторение. Ако искате да се докоснете до магията на българското фолклорно творчество трябва да знаете, че билетите вече са в продажба. И този път цената им е по 8, 10 и 12 лв., в зависимост от местата в залата. И този път организаторите са предвидили намаление за фолклорни формации, читалища и организирани ученически или пенсионерски групи, както и за желаещи да присъстват на концерта от други населени места.

Програмата, която ще бъде представена този път обаче, ще е различна от миналия път, когато „Чудесия“ откри концерта. По-късно на сцената излязоха танцьорите от националния фолклорен ансамбъл, а след около час публиката бе вдигната на крака от съвместните изпълнения на двете танцови формации.