„Отсечката е от изхода на София посока Пазарджик и до тунела Траянови врата е това безумие. Може ли някой от отговорните лица да ми отговори, кое налага да плащам винетка за тази магистрала, пътувам всеки петък и всяка неделя без изключение?“, това съобщи пещерката Златка Цвеева, която разпрати фотонаходките си до медиите вчера. Снимки с подобен изглед се появиха и от други краища на държавата.

Днес въпросът и получи отговор от възможно най-високото ниво в държавата. „Нормално е с толкова обилен снеговалеж, толкова ниски температури, пукнатините в асфалта, напълнени с вода, силната амплитуда и тежестта на тежкотоварните средства, довежда до това – асфалтът цъфва, отчупват се цели парчета, дупките не само, че са много, но са и дълбоки. Това са естествени процеси”, заяви регионалният министър Лиляна Павлова пред Нова телевизия по повод на многобройните снимки с огромни дупки.

„Там, където ремонтирахме – 100 километра на „Тракия”, участъкът от Видин през Димово, няма проблем”, обясни още министърът в оставка. Най-големият проблем бил по стари и неремонтирани по 30-40 години участъци.

„Там, където не сме правили цели ремонти, резултатът е това. Кръпки между кръпки и става това”, каза тя. „Едно е да правим пълна рехабилитация, там няма проблеми. Там, където сме правили само изкърпване – това е резултатът”, заяви Павлова.
Тя обясни, че в момента пътищата се кърпят със студена асфалтова смес. Тя е временна и трябва да издържи до пролетта, когато ще се направят по сериозни ремонти.

Регионалният министър смята, че е нормално е и санирането да излиза над 17 000 лв. на апартамент. „Прави цялостен ремонт на жилищни сгради, някои от които са с по десет входа. В сметките влиза и обновяването на покривите. Правим цялостно саниране, иначе, ако протече покривът, ще кажете: „Работите на парче“, контрира регионалният министър.
Зрител изпрати видео на Нова телевизия, в което се показва колко зле е извършено санирането на блок в Трявна. Там дограмата е изкривена или липсва, висят кабели, изолацията е поставена безобразно.

Според Лиляна Павлова този репортаж е част от компроматната война на БСП и е с ярък политически привкус. Затова не правело чест на Нова телевизия да го излъчи. Тя все пак обеща да направи проверка. Павлова каза, че нейният апартамент не е саниран, тъй като е в тухлена сграда, която не се нуждае от изолация.