В събота, 28 януари, от 10.30 часа в Общински плувен комплекс гр.Пазарджик ще се проведе VIII издание на ежегодния турнир по плуване”Шампион”, организиран от едноименния клуб по плуване, триатлон и модерен петобой, съобщиха организаторите от едноименния спортен клуб.

Тази проява обикновено се провежда в края на годината, но поради аварията на басейна и лошите климатични условия се измести за по-късна дата. Тази година за първи път участие в турнира ще вземе и плувен клуб от гр.Орестиада Гърция, което ще разшири рамката на състезанието и ще допринесе за укрепване на добрите връзки, създадени между децата от двете страни. Освен домакините от „Шампион” участие ще вземат плувните клубове”Чепинец”и „Белмекен” от гр.Велинград, триатлонистите от „Триатлет” Баня, клуб по Модерен петобой”Мустанг” от Пазарджик и няколко деца от Варна.

Участие ще вземат над 130 деца на възраст 5 до 14 годишни, които ще спечелят общо 64 комплекта медали. Най-масово ще е участието на домакините от „Шампион” с 55 деца от школите по плуване от Стрелча и Пазарджик. В официалната ложа тази година ще бъдат нашите партньори, без които събитието нямаше да има същия блясък – Община Пазарджик,”Оптикс”гр.Панагюрище,”Домикс”Пазарджик, Булстрад Живот VIENNA INSURANCE GROUP.