20170126_121119[1]

Лично кметът на Пазарджик Тодор Попов представи независимия кандидат за кмет на Мирянци – Христо Христов, който е подкрепен от Коалиция „Тодор Попов за Пазарджик.“ Повторният избор в селото се наложи след като на 16 ноември Атанас Минчев /ГЕРБ/ хвърли оставка по лични причини.

Христо Христов е един добър стопанин, той е бил два мандата кмет на селото, на последните избори също се яви и загуби с няколко гласа. – каза Тодор Попов. Но подчерта, че на 19 февруари ще бъде в селото, за да се срещне с неговите жители, за да разбере къде е била грешката на екипа по време на редовните избори. Не виждам по-добър кмет от Христо, заради това той е нашият кандидат. Ще се срещнем отново с хората от Мирянци, за да видим къде сме сбъркали, че не успяхме да спечелим миналия път. Няма непогрешими и незаменими хора, има само неповторими. Кметската работа изглежда много лесна, но на практика не е така. Човек трябва да има куража да я изпълнява. – подчерта градоначалникът. Мирянци ни е важно село, за голяма изненада миналия път не успяхме да достигнем победа, но човек винаги трябва да гледа напред, а не назад.

 

Христо Христов ще бъде под №11 в листата, но на този етап други кандидати няма. Искам да ви уверя, че той е отговорен човек и не случайно след като приключи с кметуването бе в „Жилфонд“ и бе негов зам. началник. Ако спечели доверието на избирателите, ще се върне в кметство Мирянци. Трябва да бъдем позитивни, не дребнави и да не влизаме в личностно-персонално конфликти и всеки да си върши работата както трябва. Няма разлика дали си общински кмет или министър председател и в двата случая тябва да работиш и да се раздаваш за хората. – категоричен е Попов.

Христо Христов заяви, че добре го познават в селото, семеен е с две деца, има зад гърба си два мандата като кмет на Мирянци. Промених доста неща там и се надявам в бъдеще да продължим по същия път. Доказали сме, че можем да работим и ще продължим да го правим. – заяви кандидат – кметът.

На 24 януари приключи регистрацията на кандидатите за поста и освен него не се е явил друг кандидат, стана ясно по време на пресконференцията.

Следващите два месеца ще бъдат доста особени, кампания трябва да се гради на това, какво ще направиш. – обобщи кметът Тодор Попов. Общи приказки вече никой не харесва. Това се опитваме да правим и ние, мисля, че налагаме нов стил. Постоянно има хора, които да го неглижират, но ние продължаваме.- заяви още той.