Журналистът Иван Гарелов ще бъде назначен за медиен съветник към Президентството стана ясно днес, след церемонията по встъпване в длъжност на служебното правителство. Пазарджиклията е и единственият от нашия край, който е официално ангажиран с работа в екипа на Румен Радев.

Ръководител на пресцентъра ще е Мария Цанкова – кадър на БНР. Цанкова заемаше тази длъжност и по време на служебния кабинет на Стефан Софиянски в периода март-май 1997 година. Последното предаване на Гарелов беше във фалиралата ТВ7 заедно с Елена Йончева – прессекретар на президента Румен Радев. В последните години бившият водещ на „Панорама“ по БНТ се занимава и с политически пиар. Преди години работеше за НДСВ, откъде започна политическият път на служебния премиер Герджиков.

Мнението на Гарелов за служебни премиер е, че той трудно би бил моделиран и сам ще се справя с предизвикателствата на двумесечното си управление. Кабинетът ще работи до 26 март, когато ще се състоят и изборите за нов Парламент.

Още малко за Гарелов

Иван Гарелов е роден на 6 февруари 1943 г. в Смилец. Завършва журналистика в СУ“Св.Климент Охридски“.

През 1972 г. започва работа в БНТ, където дълги години води политическо-информационното предаване „Панорама“. В БНТ създава и популярното за времето си вечерно публицистично предаване „Екип 4“. През 2000 г. започва в Нова телевизия като шеф на „Новини и актуални предавания“, където остава до 14 септември 2001 г.

През 2004 г. става водещ на телевизионната игра „Вот на доверие“ по БТВ. Водещ е на играта до края на 2006 г. От октомври 2013 до юни 2014 година води предаването „Оригиналът“ по ТВ7, заедно с Елена Йончева.