Пазарджишкият юрист Румен Петков се кандидатира за шеф на Висшия Адвокатски съвет, като е издигнат от колежката си Силвана Костадинова – Новоместка от АК – Пазарджик. Още четирима са кандидатите за поста.

Ралица Негенцова, за която предложение са дали адвотски колегии във Варна, Стара Загора, Ямбол, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Враца, Хасково и София.

Адвокат Емил Рангелов от АК – Разград е следващата кандидатура, адвокат Иван Чолаков от благоевградската колегия и адвокат Борислав Вълчев от софийска адвокатска колегия, допълват отбора на състезаващите се за председателското място.

За членове на Висш Адвокатски съвет са предложени петдесет и един кандидати, сред които и пазарджиклиите Румен Петков и адвокат Константин Хаджийски. За Контролния съвет има предложени 14 кандидати, като от Пазарджик пак е издигната кандидатурата на Румен Петков. За председател на Висшия дисциплинаен съд към ВАС има само едно предложение за Добринка Гърневска, от софийска адвокатска колегия. За членове на ВДС са издигнати 32 – ма души, сред които отново е и Румен Петков, освен него кандидат е и Хари Хараламбиев.

Всички пазарджишки адвокати са били допуснати за участие в избора, Общото събрание за избор на нови ръководни органи на Висшия Адвокатски съвет ще се състои на 25 и 26 февруари в София.

Осем делегати ще изпрати там нашата колегия.

Румен Петков е роден през 1957 г. в София, но отраства във Велинград. Завършва право в СУ, след което работи като следовател. През 1991 г. напуска системата и става адвокат в Пазарджик. Бил е и преподавател в Пловдивския университет и в Земеделския колеж в Града на тепетата.