На 3 г. затвор, при първоначално строг режим, районният съд в Пещера осъди Стоян Х. за нанасяне на удари и обиди на полицаи при изпълнение на служебните им задължения, съобщи „24 часа“.

През октомври 2014 г. подсъдимият бил спрян за проверка на пътя в Пещера от автопатрул на местното полицейско управление. При поискване на документите му за проверка мъжът изкочил от колата и започнал да обижда, псува и удря униформените с ръце и крака.

Заради агресията му шофьорът бил задържан. В хода на съдебното дирене стана ясно, че това не е първото изтъпление на Стоян Х. към служители на МВР и той бил съден и получил условна присъда за подобно провинение през 2007 година. За неизпълнение на полицейско разпореждане и нанасяне на обиди на униформените обвиняемият получи 2 г. затвор. На други 2 г. той бе осъден за нанасяне на леки телесни повреди на служителите на реда. В крайна сметка съдът определи едно общо наказание от 3 г. затвор за обвиняемия. Той няма право да управлява автомобил за 24 месеца. Решението подлежи на обжалване пред окръжния съд в Пазарджик.