Пазарджиклия има регистрирани девет автомобила на свое име, съобщи кметът Тодор Попов, по повод на разисквания на Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Пазарджик. Общинският съветник Евтим Янев предложи стойността на талон за едночасово паркиране в областния град да стане левче, вместо исканата промяна от 1.50 лв. Като причина той посочи факта, че служителите на Синя зона били по – малко от необходимото и основната цел на талоните е да им изкарва заплатите.

Кметът Тодор Попов обаче го апострофира, че тук не става дума за това да се дава шанс на все повече хора да вкарват колите си в центъра, а за това при добри метеорологични условия колите да остават на паркинга пред блока или в гаража. По справките в общината се виждало, че всеки пълнолетен пазарджиклия има и кара автомобил.

Годишният абонамент на месечен талон става 100 лв., но съветниците решиха, че ако се плаща шест месечен абонамент цената за него ще е 500 лв., а ако наведнъж се купува годишен – цената ще стане 1000 лв., вместо 1200 лв.

Предстои и предоговарянето на сумите, които общината плаща на мобилните оператори за SMS  – паркирането, към момента приходът на общината е 80% от стойността на съобщението, което плащаме.