Ана Гройс, PZdnes.com

Малък сечко идва с нова порция театрални постановки. През втория месец на годината ДКТ „Константин Величков“ представя на своя сцена общо 15 представления, осем от които за най-малките – „Хензел и Гретел“, „Хитрините на Лисан“, „Снежанка и седемте джуджета“ , „Пат Пат“ и „Храбрият шивач“. Четири от представленията са на гостуващи театри. Първото – „Кредитът“ е на ДТ Пловдив и идва още на втори февруари. В постановката участват Асен Блатечки, Атанас Атанасов, Калин Врачански и Василена Атанасова.

Сатиричен театър представя на 16-ти постановката „Лъжци по неволя“. „Игра на дама“ идва с театър Хасково на 22-ри, а ден по-рано – на 21-ви, гостува Младежки театър с представлението „Приказка за рицаря без кон“. Театър Търговище идва с постановката „Никога не се караме“ на 28 февруари. На пети, в неделя, на голяма сцена от 19:00 часа е постановката на местната трупа „Деветият ден“ на Венци Кулев. Режисьор на постановката е Владлен Александров, а част от актьорския състав включва Камен Воденичаров и Албена Колева.

На 10-ти, на камерна сцена е „Големите момичета не плачат“ с участието на звездата от Шоуто на Канала – Ани Михайлова. На 18-ти, на камерна сцена от 19:00 часа ще видим „Великденско вино“. Ден по-късно, на 19-ти в представление – матине ще бъде представен спектакъла „Одисей пътува към Итака“ – една от най-значителните творби на автора на „Великденско вино“ и „Нирвана“ в нова и необичайна сценична реализация. Спектакълът тече като криминална история с много комични елементи и неочаквани обрати. „Одисей пътува за Итака“ е пиеса както за най-близкото минало, така и за днешния ден. На 24 февруари ще е премиерата на „Бихте ли слезли от жена ми!“ на Андрей Калудов.  Участват Пьотр Кшемински, Десислава Бакърджиева, Васил Драганов и Веселин Цанев. Междувременно хитовите постановки на нашия театър „Когато котката я няма“ „Женска логика“ и „Жена ми се казва Борис“ продължават и през февруари турнето си из цялата страна.