Откриването на нова производствена база на „Оптикс“ АД е успешна стъпка в развитието на фирмата, а аз като кмет на Стрелча съм изключително горд и щастлив, че това се случва именно в нашата община. Това заяви днес в словото си, кметът на общината Стойно Чачов по време на официалното откриване на новата производствена площадка за оптикоелектронно производство и монтаж.
Резултатът от такава инвестиция в никакъв случай не е само увеличаване на технологичните възможности на една фирма. В случая става дума за разкриване на нови работни места, за повишаване на квалификацията – неща, които са важни за моите съграждани и общината, заяви още Чачов.Лентата на новата производствена площадка в сградата на бившето начално училище прерязаха кметът на Стрелча Стойно Чачов, изпълнителният директор на ОПТИКС АД инж.Иван Чолаков  и областният управител  Гинче Караминова.

Събитието уважиха още зам. областният управител  Стефан Мирев, зам.-кметът на община Панагюрище Георги Павлов, председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов, кметовете на населените места в общините Стрелча и Панагюрище, бизнес партньори.

В своето слово изпълнителният директор на „ОПТИКС“ АД инж. Иван Чолаков сподели, че този обект е първият извън община Панагюрище. Той изрази желание  чрез разкриването на нови работни места в Стрелча да бъдат привлечени повече млади хора и да бъде стимулирано развитието на града.

Инвестицията в размер на 1 млн. лв., включваща реновиране на сградата и специализирано високотехнологично оборудване,  е част от дългосрочната стратегия на компанията да развива производствения капацитет и да осигурява необходимата среда за успешно прилагане на иновативни технологии в оптичното производство. Предвижда се да бъдат разкрити 30 нови работни места.

Според ръководството новият инвестиционен и технологичен проект в гр. Стрелча ще даде възможност да се надгради постигнатото високо ниво на компетентност в производството на крайни продукти.