* Снимка – Мартин Димов

Уважаеми самодейци и любители на българското, за 3 март сме закупили групов билет за един вагон на теснолинейката, съобщиха от „Хора за хората“ в Пазарджик. Имаме свободни двадесетина места и ги обявявам за всички желаещи да дойдат с нас, като цената на билета – отиване и връщане до Якоруда е 8,30.

Събираме по 8,30 лв. в неделя на „Тортата“от желаещите. Тръгва се от Септември и се връщаме пак там за един ден, като може да се пътува с коли или с влак до там. Каним всички българи, фолклорни ансамбли, професионални групи и любители да се включат в каузата „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ на 3 март. Нека направим гражданска вълна на единението. Да се хванем за ръце и да тропнем ний хорце, на мегдана в големите и малките градове, в селата и в държавите, където има българи.

Патриотичното пътуване се осъществява за втора поредна година по идея на създателите на сайта „Родопската теснолинейка“ – Кристиан Ваклинов и Ивайло Механджиев. Пътуването е съпроводено и с хоро, тъй като на всяка спирка пътуващи и посрещачи задължително играят по едно кръшно българско хоро, споделиха миналогодишни участници в събитието.

Влак „Юндола“ ще тръгне в 8:32 часа от гара Септември, на 3 март. Крайната цел по традиция ще бъде малко познатият ни град Якоруда, сгушен между Родопите и Рила, до който се достига през скалистото Чепинско дефиле, най-високата гара на Балканите, Осморката и двете Шестици по последната теснопътна жп линия у нас, разказа Кристиан Ваклинов.

Между 12:00 и 15:00 ч. ще направим опознавателна разходка със свободно време за кафе и обяд, а после дружно поемаме обратно и в 18:25 часа вълшебството приключва в гара Септември-теснопътна. Нека бъдем заедно в този български ден на едно от най-красивите и български места – Родопа планина и то по най-вълшебния начин – теснолинейката Сепетември – Добринище.

И тази година призоваваме: нека всички майки, бащи, баби, дядовци, лели, чичовци, стринки, деца, младежи, учители, ученици, приятели, двойки, единички и неспоменати да се чувстват поканени!

Ще Ви чакаме!

За пътуващите от Пазарджик:
– Влакът е в 7:51 ч.
За пътуващите от Пловдив:
– Влакът е в 7:15 ч.
За пътуващите от София:
– Влакът е в 6:35 ч.

За пътуването Ви трябва обикновен редовен /или намален/ билет за теснолинейката по маршрут Септември – Якоруда – Септември. Цените на билетите ще намерите тук: http://www.tesnolineikata.com/tseni

Обратно в гара Септември има връзка за София в 18:58 ч., а за Пазарджик и Пловдив в 19:10 ч.