Доктор Мая Влайкова е новият управител на Медицински център I – Септември” ЕООД. Тя спечели конкурс и е избрана за управител с решение на Общински съвет – Септември.

Д-р Мая Влайкова е родена на 18.10.1957 г. в Пазарджик. Възпитаник е на немската гимназия „Бертол Брехт”. След това завършва медицина във ВМИ – Пловдив със специалност „Анестезиология и реанимация”. Освен като лекар е работила на куп ръководни длъжности в досегашната си професионална кариера. В продължение на 3 години – от 2007-ма до 2010-та е била Директор на Здравната каса в Пазарджик, като преди това е преминала управленските нива на началник и зам.-директор в същата институция. След това – до 2014-та е заемала поста на Управител на панагюрската болница „Събо Николов”(сега „Уни Хоспитал”).
Новият управител на МЦ – 1 в Септември е изключително уважавана и ценена сред медицинското съсловие личност, показа наше проучване в гилдията. Повечето й колеги оценяват назначението й като „истинско попадение”.
След като се срещна с кмета и подписа договора си, д-р Влайкова се запозна с новите си колеги – персонала на Поликлиниката в Септември, където беше посрещната с пита и шарена сол. Там тя беше представена от секретаря на Община Септември Нина Вардина.