Младият фотограф Стоян Георгиев се включи в конкурса „Фонтаните на България“ . Той е избрал свой кадър с един от фонтаните на Острова. Освен него в същия конкурс със свои снимки се представят Никола Колев и Нели Манчева.

Крайният срок за записване и за изпращане на снимките е 12:00 часа на 15 февруари 2017г. Крайният срок за гласуване е 12:00 часа на 15 февруари 2017г.

Фотоконкурс и Национална фотоизложба на тема „Фонтаните в България” се инициират от Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата”.

Проявите са част от събитие СЕДМИЦА НА ВОДАТА 2017, което се осъществява по случай Световния ден на водата – 22 март, и е част от инициативата „Международен Воден Мост 2017“.

Темата на конкурса цели да обедини фотографии на работещи фонтани на територията на България, старини или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради, и дори в дворове на частни домове.

Петдесетте най-впечатляващи снимки в конкурса ще станат част от Националната  фотоизложба „Реките в България“, която ще бъде представена от 16 до 22 март във фоайето на новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).

Десет от тези 50 кадъра ще бъдат  избрани след онлайн гласуване на: www.waterbridge.info

Останалите 40 ще бъдат посочени от експертно жури.

Само пет от общо 50-е снимки ще станат безспорни победители в конкурса. Те ще бъдат обявени на церемония, която предстои да се проведе на 22 март – Световния ден на водата, отново във фоайе на УАСГ (новата сграда). А авторите на творбите ще получат специални награди.

За да подкрепите Стоян Георгиев – ТУК